Sessies

Hoe gaat dat?

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt 1 uur, met een uitloopmogelijkheid van een kwartier.

Hoe ziet een sessie eruit?

Ik help je je aandacht naar binnen te richten en te kijken wat daar speelt. Welke delen zijn er actief? Is er een deel dat aandacht vraagt? Hoe wil dat deel contact maken? Hoe reageren andere delen daarop? Wil het deel je iets vertellen? Ik begeleid je door vragen te stellen en aanwezig te zijn. We werken met wat er op dat moment in je leeft en gehoord en gezien wil worden.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

IFS is geen wondermiddel in de zin dat je met een paar sessies ‘van je probleem af bent’. Je innerlijke systeem heeft vertrouwen, zorgvuldigheid en tijd nodig om nieuwe neurale verbindingen aan te leggen en te bestendigen. Maar/en ook: als je innerlijke delen beginnen te vertrouwen dat er vriendelijkheid en begrip voor ze is, kan dat al snel ruimte en verlichting en ontspanning brengen. Er zijn overigens ook mensen die af en toe een sessie boeken als er zich iets aandient waarbij ze IFS-hulp kunnen gebruiken.

Is er een intake?

In de eerste sessie is er ruimte om je hulpvraag toe te lichten en iets te vertellen over je leven. 

Online of in-person?

We kunnen in-person bij elkaar komen in mijn praktijkruimte aan huis (Arnhem). De sessies lenen zich ook heel goed voor online contact (Zoom). Wat jij wilt.

Wat kost het?

Omdat ik nog beginnend therapeut ben, hanteer ik tot eind 2021 een verlaagd tarief van € 50 (incl. BTW) per sessie. Ik wil IFS ook graag mogelijk maken voor mensen die minder te besteden hebben en reserveer daarvoor een aantal plekken voor € 25 (incl. BTW) per sessie.

De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Je ontvangt na afloop van de maand een factuur voor de sessies in die maand.