Anne

Wie is dat?

“Ik krijg die innerlijke criticus niet weggestuurd!” Met deze noodkreet kwam ik bij mijn therapeut. Ik voelde me onder schot gehouden door mijn innerlijke criticus, en bovendien een mislukkeling dat het me nog steeds – ik had al zoveel gedaan aan innerlijk werk! – niet lukte om die criticus z’n macht te ontnemen. ”Er is een andere manier om hiermee om te gaan”, zei mijn therapeut. Zo begon mijn kennismaking met IFS.

Iets over mijn leven en achtergrond:

Op m’n 17e moest ik kiezen wat ik zou gaan studeren na de middelbare school. Ik had belangstelling voor psychologie, maar een opmerking van mijn vader over ”dat zweverige gedoe” was voor mij voldoende om daarvan af te zien. Ik koos toen maar voor een technische studie, omdat mijn beste vriendin dat ook deed.

Van mijn 18e tot mijn 30e ging het slecht met me. Ik had boulimia, was depressief en had last van faalangst. Maar er was ook een sterk deel in me dat ervoor zorgde dat mijn leven min of meer op de rails bleef. Ik rondde mijn studie af en vond qua werk mijn draai als secretaresse.

De belangstelling voor de menselijke psyche bleef. Ook uit noodzaak: ik zocht wanhopig naar een uitweg uit het lijden. Ik heb allerlei soorten hulp gezocht, workshops gedaan, methodes beoefend en spirituele leringen tot me genomen.

Ook het verlangen om andere mensen te helpen een uitweg te vinden uit innerlijk lijden, bleef in me leven. Ik heb verschillende opleidingen op dat gebied gedaan, maar steeds weerhield iets in mij me ervan om het geleerde in praktijk te brengen. Tot die eerste kennismaking met IFS in januari 2020. Ik voelde duidelijk: dit wil ik leren en hier wil ik werk van maken.

Ik heb een opleidingsprogramma voor mezelf samengesteld dat toewerkt naar de erkenning van het IFS Institute als IFS certified practitioner. Dit programma bestaat uit IFS-sessies voor mijn eigen proces, officiële IFS-trainingen, veel ‘vlieguren maken’ en regelmatige supervisie. (Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt 🙂 door de stabiele basis die ik heb opgebouwd met mijn andere werk: www.annelangedijk.nl.)

Enkele van de wegen en paden waarlangs mijn reis is gegaan en gaat: Siddha Yoga, opleiding Rebalancing, dans (Argentijnse tango en Vijf Ritmes), opleiding Reading bij het Centrum voor Leven en Intuïtie, Core Energetica, NLP Practitioner opleiding, veel trainingen bij Centrum voor Tantra en sinds 2019 ben ik student van de Diamond Approach Ridhwan School.